Kırşehir İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte kalitenin yükseltilmesi, eğitimin daha verimli hale getirilmesi amacıyla Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik olarak 17 Eylül 2013 Salı günü saat:09:30’da seminer düzenlendi. Üç gün sürecek olan seminere Kur’an Kurslarında görev yapan öğreticiler katıldı.
kuran-kursu    Düzenlenen seminere İl Müftüsü Mustafa Balık,İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk ile Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Koç katıldılar.
Kur’an Kurslarının önemi ve fonksiyonu hakkında bilgi veren İl Müftüsü Mustafa BALIK, Kur’an Kurslarında görev yapan öğreticilerin görev yaptıkları mahallelerinde fakir ve kimsesiz vatandaşlarla da ilgilenmelerini istedi. “Görevinizi severek yapın,kursa gelenlere karşı kaba ve kırıcı davranmayın. Kursa gelen kursiyerlerden yaşı sizlerden büyük olanlara karşı saygıyla, yaşı sizlerden küçük olanlara ise sevgiyle davranın. İnsanlara karşı sevgiyle ve hoşgörüyle muamele edin. Ayrıca Din Hizmetlerinin yaygın eğitim kapsamında yer alan Kur’an Kurslarının eğitim ve öğretimde dini canlandırmada fevkalade önemli faaliyetlerde bulunduğunu hatırlatan Müftü Mustafa BALIK, bu sevinç ve aksiyon ile hizmetlerini daha da canlandıracağını ifade ederek öğreticilerin görevlerinde üstün gayret ve başarı beklediğini söyledi.
Daha sonra seminere katılan Kur’an Kursu öğreticilerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Materyal CD’leri izlettirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir