ahiKamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans yerleştirmelerinde başarılı üniversiteler belli oldu. İki yılda bir yapılan ve 3 milyonu aşkın adayın katıldığı KPSS’de, üniversitemiz 1. oldu. KPSS lisans yerleştirme sonuçlarına göre ‘Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)’, ‘Genel Yetenek’, ‘Genel Kültür’, ‘Eğitim Bilimleri’, ‘Uluslararası İlişkiler’, İktisat, ‘Kamu Yönetimi’ testlerinin de yer aldığı 15 ayrı test üzerinden yapılan sıralamaya göre Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü, ÖABT’de Türkiye 1.si, Genel Kültür Testi’nde Türkiye 5.si oldu.

En başarılı üniversiteler sıralamasına göre Üniversitemizin; Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, Genel Kültür Testi’nde 1., ÖABT’de 5., Eğitim Bilimleri Testi’nde 8., Genel Yetenek Testi’nde 10. oldu.

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, Genel Yetenek Testi’nde 1., Genel Kültür Testi’nde 5. oldu.

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Eğitim Bilimleri Testi’nde 2., Genel Kültür Testi’nde 3. oldu.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Genel Kültür Testi’nde 4., Genel Yetenek Testi’nde 10. oldu.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Testleri’nde 5. oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Uluslararası İlişkiler Testinde 6. oldu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Genel Yetenek Testi’nde 5., Genel Kültür Testi’nde 8. oldu.

Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Genel Yetenek Testi’nde 9. oldu.

Üniversitemizin KPSS’deki başarıları üzerine bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kudret Saylam, sonuçtan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek bu başarıda emeği geçen Üniversitemiz akademik personeli ile mezunlarına teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir