Kırşehir’de açılması planlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için ilk müracaatı gerçekleştiren Cacabey ASML, Kırşehir’de okulunu çok yakında açacağını bildirdi.
Psikolojik Danışman ve Kurum Müdürü Şeref Baran, yaptığı açıklama ile açılacak olan Sağlık Meslek Lisesinin ilkelerini ve sağlık sektöründeki eksikliği anlattı.
meslek  Baran, “Hedefimiz, insana hizmeti merkeze alan, mesleki ve etik sorumluluklarının bilincinde, güleryüzlü, sabırlı, hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurabilen, milli ve manevi değerlere saygılı, alanıyla ilgili mesleki yeterlilikleri kazanmış. sağlık personeli yetiştirmektir.
Sağlık sektöründe temel sorun hekim ve nitelikli hekim dışı sağlık personeli teminidir. Yapılan araştırmalara göre, gittikçe artan kişi başına düşen sağlık harcamaları ile sağlık sektörü 10 yıl içerisinde 2 kat daha büyüyecek ve bu büyüme ile birlikte binlerce kişiye iş imkanı doğacaktır.
Sağlık Bakanlığı’nın 2023 Vizyonu’nda açıkladığı 200 bin doktor ve 250 bin hemşire hedefi de bu görüşü doğrular niteliktedir. Sağlık mesleklerinin her biri ayrı ayrı çok kutsal ve asla hata kabul etmeyen mesleklerdir. Seçkin ve deneyimli eğitim kadromuzla öğrencilerimizi bu kutsal mesleğe, 4 yıllık eğitimden sonra uğurladığımızda; her türlü koşullarda, en zor şartlarda hasta ve yaralılara faydalı olabilecek, mesleğini seven, özverili, dikkatli, pratik ve soğukkanlı, donanımlı birer sağlık personeli olarak yolcu etmek, en büyük amacımızdır” ifadelerini kullandı.
Sağlık Meslek Lisesinin yeni Eğitim-Öğretim dönemi için ön kayıt almaya başladığı öğrenildi.
– ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ KAYIT ALMAYA BAŞLADI
– KURUM MÜDÜRÜ ŞEREF BARAN:
– “SAĞLIK SEKTÖRÜNDE TEMEL SORUN HEKİM VE NİTELİKLİ HEKİM DIŞI SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİRMEKTİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir