Kırşehir Ahi Evran üniversitesinde yeni programların açılmasını ve yeni öğrenci alımlarını Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) onayladı.
aeu-edu-tr  YÖK Genel Kurul Toplantısı’nda yeni programların açılması ve kontenjanları konusu görüşülerek Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni programına 30 öğrenci alınması onaylandı.
Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni programlar açılması konusundaki teklifi ise YÖK Yürütme Kurulu toplantısında ele aldı. Toplantıdan çıkan karara göre Üniversite Meslek Yüksekokulu’na Yapı Yalıtım Teklonoljisi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İÖ ve Organik Tarım İÖ; Mucur Meslek Yüksekokulu’na Kooperatifçilik İÖ  ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları İÖ; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na ise Yaşlı Bakımı İÖ programları açılacak.
Üniversite Meslek Yüksekokulları bünyesindeki mevcut programlarına 2013 / 2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifleri  incelendi. Toplantı sonucunda yeni açılan Meslek Yüksekokulu programlarının her birine 40’ar öğrenci olmak üzere toplam 120, Mucur Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik İÖ programına 40 ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları İÖ programına 55 olmak üzere toplam 95, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Hizmetleri İÖ programına da 40 öğrencinin alınması kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir