AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulması yönünde üniversite senatosunun aldığı kararın Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından da onaylandığını bildirdi.
ilahiyat  Çalışkan, “Ahi Evran Üniversitemizin açılan yeni fakülte, yüksekokul ve bölümlerle büyümesi ve öğrenci sayısının en az 25 bine ulaşması hepimizin ortak amacıdır.
Şu anda öğrenci sayımız 18 bine yaklaşmıştır. Bu Kırşehir gibi bir il için küçümsenecek bir rakam değildir. Ancak biz daha da çok olmasını istiyoruz. TOKİ ile yaptığımız protokol ile hızla üniversite binalarımızın inşaatına başladık. Bildiğiniz gibi üniversitemizde daha önce Mühendislik-Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu. Bunlara ek olarak Ahi Evran Üniversitemizde adına yakışacak şekilde bir İlahiyat Fakültesi kurulması da hepimizin ortak arzusu idi. Üniversite senatosunun bu yönde aldığı kararın YÖK tarafından onaylanması ile önemli bir aşama geçilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiyesi ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile inşallah yakın zamanda bu fakültemizin de kuruluş işlemleri tamamlanmış olacak. Elbette önemli olan bu fakültelerin kurulması kadar içinin öğretim kadroları ile doldurulması ve bir an önce öğrenci alabilecek noktaya getirilmesidir. Resmi olarak kurulan Tıp, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar ve İlahiyat gibi fakültelerin öğretim kadroların oluşturulmasında üniversite yönetimimize önemli görevler düşüyor. Bu fakültelerin tüm hazırlıklarının hızla tamamlanarak en kısa zamanda öğrenci almak ve üniversite toplam öğrenci sayımızı artırmak için hep beraber gayret göstermeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir