Kırşehir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin (KİMDER) düzenlediği ‘Efendimize Mektup’ adlı yarışmada, peygambere mektubunu okuyan görme engelli öğrenci için salonun ışıkları kapatılarak öğrencinin duyguları paylaşıldı.
mektup  Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda KİMDER tarafından organize edilen ‘Efendimize Mektup ve Şiir’ konulu yarışması gerçekleşti. Yarışmaya AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Salyam, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu ile birlikte STK temsilcileri katıldı. 192 öğrencinin Efendimize yazdığı şiir ve mektupların Kırşehir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından oluşturulan komisyon ile ona kadar düşürüldüğü mektup ve şiirler alkışlar eşliğinde dinlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Nurullah Soylu, “Müslüman’ın Müslüman’a tebessüm ile bakması ibadettir. Böyle bir dine mensup olmak bizler için gurur verici. İmam Hatip öğrencileri milli ve manevi değerlerin yükseltilmesinde bir nefer olmuştur” dedi.
Duygu yüklü geçen programda Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Burcu Küçük (24) katılımcıların çoğunu ağlatırken salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkış aldı. Küçük’ün sahneye çıkması ile birlikte başlayan alkışlar Efendimize yazdığı mektubunu okurken takıldığı yerlerde artarak devam etti. Salonda duygu yüklü anlar yaşanırken mektubunu tamamlayan Küçük, “Efendimize selam olsun sana gönüllerin sulatanı derken onu görmeden hissetmek ve yaşamak anlatılmaz bir duygu. Allah gördüğü halde inkar edenleri ıslah etsin” şeklinde konuştu.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere laptop hediye edilirken, şiir ve mektup yazarak yarışmaya katılan 192 öğrencinin de dernek de düzenlenecek programla ödül alacağı program sunucusu Aydın Kahraman tarafından salonda bulunanlara belirtildi.
– ENGELLİ ÖĞRENCİNİN PEYGAMBERE MEKTUBUNA KATILIMCILARDAN DESTEK
– PEYGAMBERE MEKTUBUNU OKUYAN GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİ İÇİN SALONUN IŞIKLARI KAPATILARAK ÖĞRENCİNİN DUYGULARI PAYLAŞILDI
– KATILIMCILAR ENGELLİ BURCU’YA DESTEK İÇİN MEKTUP BİTİNCEYE DEK ALKIŞLARLA DESTEK OLDU
– BURCU KÜÇÜK: “HİÇ GÖREMEYECEĞİM AMA GÖRMEDEN AŞIK OLDUM”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir