Kırşehir’de Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yeni proje ile çocuklar Kur’an eğitiminden arta kalan zamanlarda oyun oynuyor.
yesevi  Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında çocuklar öğrenirken oyun oynamayı da ihmal etmiyor. Proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde üç grup halinde verilen Kur’an kursunda eğitici faaliyetler kadar çocuk psikolojisine de önem veriliyor.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, “Diyanet İşleri Başkanlığının her sene uyguladığı yaz Kuran kursları var fakat bu sene olumlu manada gelişmeler oldu. Biz imamlık yaptığımız zamanda 70-80 öğrencimiz olurdu ve hepsini ben okuturdum. Şimdi öyle değil. Öğrenci sayısı 30’u geçtiğinde bir diğer görevliyi devreye sokuyoruz. Yaz Kur’an kurslarında artık sadece Kur’an dersi alıp evlerine gitmiyorlar. Teneffüslerde zaman zaman yemek ikramında bulunuluyor. Hocalarımız ya da vatandaşlar yemekleri temin ediyor. Örneğin vatandaş getiriyor, ‘Hocam bugün çikolatalar benden’ diyor. Teneffüslerde caminin uygun yerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Top oynuyorlar. Caminin içerisinde uygunsuz davranıştan kaçınmalarını da çocuklarımıza hocalarımız kademe kademe öğretiyor. ‘Bu böyle olur mu?’ diye soranlar var ama biz açıkladığımız zaman onlar da çocuklarımıza karşı anlayışlı davranıyorlar” ifadelerini kullandı.
– HEM KUR’AN ÖĞRENİYORLAR HEM DE OYUN OYNUYORLAR
– CAMİDE KAHVALTI YAPAN ÇOCUKLAR, DERS ARALARINDA OYUN OYNUYOR
– MÜFTÜ YARDIMCISI ŞİNASİ ÖZTÜRK:
– “ÇOCUKLARA ÖĞRETİRKEN OYUN DA OYNATMAYI İHMAL ETMİYORUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir