Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Trafikte Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar Projesi’ kapsamında lise öğrencileri, sürücüleri ve yayalara karşı yaptıkları denetimleri tamamladı.
denetim  Kırşehir Lisesi’nden bir grup öğrenci, Lise Kavşağı’ndaki proje uygulamasında, trafikte yayaların ve sürücülerin davranışlarını gözlemlemişti. Öğrenciler, ışık ihlali, emniyet kemeri, yaya geçidi ve kavşak içi ihlal yapan sürücüleri belirleyip rapor tuttu.
Proje kapsamında trafikle ilgili sınıf arkadaşlarına bir anket uygulaması yapan öğrenciler, daha sonra trafiğe çıkarak denetimde bulundu.
Yapılan denetimlerin sonuçlarını açıklayan ve polislerle birlikte arkadaşlarına anlatan öğrenciler okulun konferans salonunda öğrenci arkadaşlarını ve polisleri bilgilendirdi.
Öğrenciler yaptıkları bu çalışmalarıyla, trafik ışıklarına uyulması, emniyet kemeri takılması, ön koltukta çocuk oturması, araç içerisinde sigara kullanılması ve yaya geçitlerinin tercih edilmesi gibi konularda belirlenen kurallara ne kadar uyulduğunu ortaya koymayı amaçlıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir