Sosyal belediyeciliği ön tasarıda tutan belediye anlayışıyla hareket eden Kırşehir Belediyesi Aile Hayat Merkezi Şefkat Eli Projesi dahilinde çocuklara kitap dağıtımı yaptı.

kitap-okumaKırşehir Belediyesi Aile Hayat Merkezi tarafından yürütülen Şefkat Eli Projesi’nde 7-14 yaş grubundaki babasız, öksüz veya parçalanmış aile çocukları okul kılavuz öğretmenleri aracılığıyla belirleyor. Çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimleri için alanında uzman hocalar eşliğinde çocukların alaka ve kabiliyetlerine göre kurslar veriliyor. Kursların yanı sıra çocukların yaş gruplarına göre kitap kulübü oluşturuluyor. Çocukların sosyalleşmesi için sosyal aktiviteler de tertip ediyor. Sosyal aktiviteler, müessese ziyaretleri, sinema etkinlikleri, geziler ve piknikler tertip ederek, proje dahilinde 21 çocuğa eğitim veriliyor.

Şefkat Eli Projesi ile çocuklarımızın her türlü gelişimine katkıda bulunuyoruz diyen Başkan Bahçeci şunları söyledi: “Böyle bir projeyi liderlik etmek ve çocuklarımızı sevindirmek bizleri çok mutlu ediyor. Belediye personelimiz ve gönüllü kişiler tarafından yürütülen proje sayesinde yetim, öksüz ve parçalanmış aile çocukları kültürel, sanatsal ve sosyal bir hayli etkinlik ile buluşuyor. Sosyal belediyeciliğin çok ehemmiyetli olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden böyle projeleri hep önem verdik. Gerek Gönül Dağı Projemiz gerekse Şevkat Eli Projemizle herkesin yüreğine dokunmaya, onların yanında olmaya önem verdik.

Projelerimiz sayesinde biz de varız diyerek çocuklarımızın ve ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın yanında olduk. Hayatta en zor şeylerden biri de insanları mutlu edebilmek, gönüllerini alabilmektir. Biz onların gönüllerini alıyoruz. Yüreklerine dokunuyoruz. Yaş gruplarına göre seçtiğimiz kitaplarla, çocuklarımıza okuma sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir