Büyük usta, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ı ölümünün 4. yılında anıyoruz.

26 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan anma programı öğleden önce Bağbaşı mezarlığında kabri başında anılacak. Ahi Evran Veli Camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlüd-i Şerif okunması ardından Külliye sergi salonunda Neşet Ertaş fotoğrafları sergisi açılacak. 14.00’da Kültür Merkezi salonunda Neşet Ertaş ve yaşamının anlatılacağı bir konferans düzenlenecek. 20.00’da Cacabey meydanında Kırşehir Ustalar Müzik ve oyun topluluğu konseri ile devam edecek.

Anma programı ile açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;“Neşet Ertaş’ı, vefatının dördüncü  sene-i devriyesinde rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Ertaş çocukluğundan itibaren çok büyük acılar, ayrılıklar, yeri doldurulmaz kayıplar ve tarifi mümkün olmayan yoksulluk yaşadı. Kendi de bunu dizelerinde ifade ediyordu. Garipti, garip yaşadı, bir garip olarak 4 yıl önce aramızdan ayrıldı. Hakk’a yürüdü. ‘Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir de ölüm’ diyordu. Hiç kuşkusuz, bizi sessiz bıraktı. Tesellimiz şu ki inşallah çocuk yaşta kaybettiği annesi Döne’ye, babası Muharrem Ertaş’a, nice sevdiğine, en önemlisi de aslına kavuştu.

Neşet Ertaş bu topraklarda Anadolu’nun sesi olmuş çok önemli bir ozandır. Büyük Üstad Neşet Ertaş’tan biz; aşkı, sevmeyi, ağlamayı öğrendik. Neşet ustamız sadece bir âşık değil,  sözüyle, özüyle, yaşantısıyla büyük bir üstattı. Bizde bu toprakların sesini, Neşet Ertaş Ustamızı yaşatabilmek, gelecek nesillere onun felsefesi ve düşüncesini aktarabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Bu toprakların sessiz haykırışını bozlaklarıyla taşıyan ustayı anmak için 26 Eylül 2016 Pazartesi  Günü  Bağbaşı Mezarlığında kabri başında ziyaret edilecek. Ahi Evran Veli Camiinde öğle namazından önce okunacak Mevlid-i Şerifin ardından büyük üstad’ın  Aynı gün  Cacabey meydanında Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu bir konser verecek Programımıza tüm Kırşehirlileri davet ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir