2013 ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre Ahi Evran Üniversitesi Lisans programları doluluk oranı yüzde 97 olarak gerçekleşerek tercih rekoru kırdığı belirtildi.
ahi  Devlet Üniversitelerinin Lisans programları ortalama doluluk oranının yüzde 95 olduğu belirtilirken Ahi Evran Üniversitesinde bu oran yüzde 97’ye ulaştı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, konuya ilişkin yaptığı açıklamada YÖK tarafından Üniversiteye verilen 2 bin 28 Lisans yerleştirme kontenjanından 1,962′ sinin ilk yerleştirmede dolduğunu belirtti.
Rektör Prof Dr. Kudret Saylam, Ahi Evran Üniversitesi olarak yoğun ilgi ve talep gördüklerini belirterek, “Üniversitemizin bu oranlarda tercih edilmesi mutluluk verici. İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak her yönüyle tercih edilebilir bir üniversite olmak için farklılığımızı ve gelişimimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.
Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personellerimize teşekkür ederim. Yerleştirme sonuçlarına bakıldığında bu durum Üniversite olarak ne kadar doğru kararlar aldığımızın, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun ve özellikle de başarımızın bir göstergesidir.
Ek kontenjanlarla bölümlerimizin tamamına yakınının dolacağına inanıyoruz. Üniversitemiz, 2013-2014 öğretim yılına 5 bini aşkın yeni öğrenciyle daha kararlı ve azimli bir anlayışla başlayacaktır. Yeni açmayı planladığımız İlahiyat Fakültesi gibi geçerli ve tercih edilecek Lisans ve Önlisans programlarıyla da gelişme ve büyüme hızımıza ivme kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
[color-box]- AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOLULUK ORANI İLK TERCİHLERE GÖRE YÜZDE 97
– REKTÖR KUDRET SAYLAM:
– “İLK TERCİHLERDE KONTENJANLARIMIZIN ÇOĞU DOLDU”
[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir