Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen birbirinden önemli yeniliklerin altına imza atmaya devam ediyor. Eğitim öğretime 2 yıl önce başlayan ve 20 bini aşkın öğrenci mevcuduna ulaşan fakülte, mevcut 15 olan program sayısına, 5 yeni program daha ekledi.
aof  İŞTE 5 YENİ PROGRAM
YÖK tarafından kısa bir süre önce onaylanan söz konusu programların, 1’inin lisans, 4’ünün ise önlisans olduğu belirtilirken, bunların “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” lisans programı, “Çocuk Gelişimi”, “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Sosyal Hizmetler” ve “Bilgisayar Programcılığı” ise önlisans programı olduğu açıklandı.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Üstün Özen, eğitim verdikleri alan sayısını artırarak, her türlü talep ve eğilimlere cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.
YÖK’ÜN GÜVENİ TAM
Atatürk Üniversitesinin YÖK nezdinde ciddi bir güvenilirliği olduğunu, bundan dolayı da oldukça pozitif yaklaşımlarda bulunulduğunu ifade eden Dekan Prof.Dr.Özen, “Üzerimizde çok büyük ve önemli sorumluluklar var.  YÖK, üniversite olarak bizim her işi başarabileceğimize inanıyor. Bu yüzden de hem taleplerimize olumlu karşılık veriyor, hem de başka sorumluluk alanlarını bize rahatlıkla tevdi edebiliyor. Yeni açılan bu 5 programın YÖK tarafından onaylanması da bunun küçük bir göstergesidir” dedi.
SINAVSIZ VE ŞARTSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE FIRSATI
Bu arada fakülte olarak önemli bir hizmet ayaklarının daha olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Özen, bunun “ikinci üniversite” olduğunu açıkladı.
Türkiye’de yalnızca Açıköğretim fakülteleri tarafından verilen ikinci üniversite fırsatının kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen Özen, “Herhangi bir yükseköğretim kurumunda halen öğrenci olan veya herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan herkesin sınavsız ve koşulsuz olarak yararlanabildiği bir uygulamadır” diye konuştu.
Sözkonusu uygulama kapsamında önlisans mezunlarının sadece önlisans programlarına, lisans mezunlarının ise ister önlisans isterse lisans programlarına doğrudan kayıt yaptırabileceklerini açıklayan Dekan Prof.Dr. Üstün Özen, “Çağımız artık temel alanların dışında farklı alanlarda da üniversal eğitim almayı gerektiriyor. Artık tek üniversite bitirmek fazla bir şey ifade etmiyor. İki üniversite bitirmiş olmak, iki farklı alanda söz sahibi olmaktır. Bu da günümüz için aranan özelliklerin başındadır. Fakülte olarak bu ihtiyaca karşılık vermek adına da böyle bir adım atıyoruz” dedi.
7 / 24 ERİŞİLEBİLİR SİSTEM
Öte yandan Fakültedeki öğretim yöntemi ile sınavlara ilişkin de açıklamada bulunan Dekan Özen, Açıköğretim programlarında metin halindeki ders notlarının, videoların ve seslendirmelerin web sayfasındaki öğretim yönetim sistemi üzerinden 7 gün 24 saat erişebilecek durumda olduğunu belirterek, ayrıca bir başka yenilik olarak da haftalık ödev uygulamasına geçildiğini kaydetti.
Dekan Prof.Dr. Özen, Fakülte olarak sınav sisteminde de mevcut kalıbı değiştirerek “bütünleme” sınavını da sisteme dahil ettiklerini ifade etti.
GELECEĞİ PLANLIYORUZ
Bu dönem fakülte olarak öğrenci sayılarının 20 bini aşkın olduğunu da sözlerine ekleyen Prof.Dr. Üstün Özen, kısa zaman sonra bu sayının 50 binlere dayanacağı tahmininde bulundu.
“Öğrenci sayısı artışına kurumsal olarak hazırlıklar yapıyoruz” diyen Prof.Dr. Özen, yaptıkları kısa ve orta vadeli plan ve programlarla kurumsal olarak büyümenin ve gelişmenin önünü açtıklarını, sadece öğrenci sayısıyla değil, eğitim kalitesi ve bununla meydana gelecek katma değerle de ilgilendiklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir