Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Trafiğe Genç Bakış eğitimleri kapsamında Kız Meslek Lisesi öğrencileri okullarındaki anaokulu öğrencilerine yönelik bir eğitim projesi hazırladı.
anaokulu Hazırlanan bu projede kız meslek lisesi öğrencileri kendi okullarının ana okulu bölümüne devam eden minik öğrencilerin de yardımıyla trafik eğitimleri açısından erken yaş döneminin önemine vurgu yaptı.
Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri ve Trafik Şube ekiplerininde hazır bulunduğu faaliyet kapsamında bir grup anaokulu öğrencisi öğretmenleri ile birlikte trafik kurallarının yazılı olduğu dövizler hazırlayarak  sergiledikleri gösteride dövizleri teker teker ezbere okudu.
Başka bir grup anaokulu öğrencisi ise bisiklet kullanırken hangi kurallara dikkat edilmesi gerektiğini okul koridorunda hazırlanan mini trafik parkında uygulamalı olarak gösterdi.   Sergiledikleri performansla herkesi şaşırtan anaokulu öğrencileri, bisikletlerini sürerken trafikteki olumlu davranışlarıyla büyüklere taş çıkardı.
Trafik ışıklarına harfiyen uyan ve yaya geçidinden geçen diğer arkadaşlarına hiç tereddütsüz durarak yol veren minik sürücüler, bu günlerde herkesin görmeyi umut ettiği ve saygı kültürünün hakim olduğu trafik manzarasını ortaya koydu.
Kız meslek lisesindeki diğer öğrencilerin de ilgiyle izlediği bu gösteri farkındalık oluşturma ve özendirici olma adına veliler tarafından da takdirle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir