Ahi Evran Üniversitesi’nin (AÜE) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 2013-2014 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı.
ahi-evran-uni  Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Orta gelir tuzağı, belli bir refah seviyesine ulaştıktan sonra bir üst gelir grubuna, birinci sınıf ekonomiler seviyesine çıkamamaktır. Sadece milli gelir artışı ve diğer bazı parametrelerdeki artışlar yeterli değil. Türkiye şimdiye kadar büyük ölçüde sanayide başkalarının yeniliklerini taklit eden yada kullanan bir ülke olma vasfına sahipti. Birinci sınıf rekabetçi ülkeler arasına girmenin ön koşullarından bir tanesi yenilikçilik performansımızı her alanda arttırmaktır. Yani yeni teknolojiler üretmemiz gerekiyor. İsmi, patent hakkı Türk’e ait diyebileceğimiz ürünlerimizin, yeni teknolojilerin geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Başkalarının teknolojilerini sanıt alarak birinci sınıf olmamız çok fazla mümkün görünmüyor”  dedi.
AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam da, 17 bin 323 öğrenci ve 596 akademik personel ile eğitim verir hale geldiklerini ifade ederek, araştırma ve geliştirmeye önem verdiklerini vurguladı. Saylam, bu alanda akademik personelin projelerine verilen desteğin 500 bin liradan yaklaşık 2 milyon liraya çıkarıldığını söyledi.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da Kırşehir’in son yıllardaki gelişmesinde üniversitenin de katkısı olduğunu belirterek, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında her zaman destek vereceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir