????????????????????????????????????

Üniversite şehir işbirliğine önem veren üniversitemiz, şehirle buluştu. 18 Mayıs 2017 tarihinde Cacabey Meydanında Kırşehirlilerle bir araya gelen üniversitemiz, alanda kurulan standlarla üniversitede yapılan faaliyetleri şehre anlattı. Üniversitemiz birimlerinin standlarının yer aldığı tanıtım etkinliğinde birimlere ait standlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin ve birimlerin yıl boyunca yaptığı etkinliklerin ve bölümlerin tanıtıldığı standlarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

İlk kez bu yıl gerçekleştirilen ve şehrin yoğun ilgiyle katıldığı “Üniversite Şehir Buluşması”nın açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrencilerimiz ile halkımız katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldikleri günden bu yana üniversite şehir işbirliğini önemsediklerini ve bu anlamda çalışmalarına sürekli devam ettiklerini söyledi. Üniversitede yapılan işlerin şehirle buluşmasını, şehrin üniversiteden haberdar olmasını istediklerini belirten Rektör Karakaya, bu buluşmaların ilerleyen zamanlarda da devam edeceğini sözlerine ekledi. İlki gerçekleşen bu programa şehrin de katılımının yoğun olmasından mutlu olduklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversite olarak güzel işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“Sorumlu Üniversite Bilinci ile Yola Devam Ediyoruz.”

Üniversitemiz için önemli başarılardan biri olan 41 üniversite içerisinden beş pilot üniversiteden biri olması hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, bu sorumluluğu taşıyan ve bu sorumluluğa göre hareket eden bir üniversite olduğumuzu anlattı. Aynı zamanda KOP Üniversiteler Birliği içerisinde üniversitemizin de yer aldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin marka bir üniversite olması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Bu projeye destek veren üniversitemiz yönetimine ve idari birimlerine teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, standların iki gün boyunca ziyaretçiler için açık kalacağı bilgisini vererek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik ve halk oyunları gösterisi ile program devam etti. Gösterilerin sonunda Rektör Karakaya, halkla rahat görüşebilmek ve halktan gelen talepleri değerlendirebilmek için hazırlanan özel alanda katılımcılarla çay içti.

Üniversitemiz birimlerine ait standlarının yer aldığı tanıtım programı 19 Mayıs 2017 tarihinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir