Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Günü’nü kutlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırşehir PMYO’yu ziyaret etti.
kudret-saylam  İlk olarak Polis Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Rektör, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslim Kılıçaslan ile bir araya gelerek Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 168. Yıldönümünü kutladı. Polis Teşkilatı’nın köklü geçmişinden aldığı güçle ülkeye hizmet ettiğini ve vatandaşların huzuru için çalıştığını kaydeden Rektör Saylam, bu anlamda polislik mesleği için eğitimin çok önemli olduğunu ve Polis Meslek Yüksekokulunun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.
Rektör Saylam daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay’ı makamında ziyaret etti. 10 Nisan 1845 tarihinde temelleri atılan Polis Teşkilatı’nın gerek suçun önlenmesi gerekse de suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinde büyük rol oynayarak güvenin sağlanmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.
Rektör Saylam, İncebay’ın şahsında tüm meslek mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkür edip çalışmalarında başarılar dileyerek İl Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir