İlk yerleştirmelerde yoğun talep gören ve lisans programlarında yüzde 97 doluluk oranıyla Türkiye ortalamasının üstüne çıkan üniversitede kayıtların ilk günü de yoğun başlarken karışıklığı önlemek ve yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmelerini sağlamak üzere üniversite rehberlik hizmeti veriyor.
aeu-kayit  Öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan bir ekiple hizmet veren üniversite bu amaçla biri otogarda ikisi şehrin girişindeki otobüs firmalarının bürolarının önünde olmak üzere toplam 3 ayrı noktada stant açtı.
19 araştırma görevlisi ve 13 öğrenciden oluşan ekip öğrencileri ilgili fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokuluna yönlendiriyor. Rehberlik hizmeti dışında öğrenci ve velilerin ulaşım ihtiyacını karşılamaya yönelik de bir uygulama başlatan üniversite bu amaçla Kırşehir’in otobüs firmalarıyla bir anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında öğrenciler gidecekleri kayıt noktalarına bu otobüsler aracılığıyla ulaştırılırken olası ek ihtiyaçlar için üniversiteye ait otobüsler de hazır bekletiliyor.
Kayıtların başlaması dolayısıyla bir açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, “yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlamak için geçtiğimiz haftalarda çalışmalara başlayarak kayıt haftasına hazırlandık ve kayıt haftası boyunca da büyük bir özveriyle çalışarak öğrencilere ve velilere her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir