Ahi Evran Üniversitesi’ne 2013 ÖSYM ek yerleştirme tercih sonuçları ile 600 öğrenci daha gelirken, bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı 5 bine ulaştı.
ahi-evran-rektor  Ahi Evran Üniversitesi’ne ek yerleştirmeyle 600 öğrenci kaydını yaptırdı. 2013 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre lisans programları doluluk oranı yüzde 97 olarak gerçekleşerek tercih rekoru kıran Ahi Evran Üniversitesi’nde ek kontenjanlarla birlikte 5 bine yakın öğrencinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kaydı yapılırken, öğrenci sayısı da 18 bine ulaştı.
İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olarak her yönüyle tercih edilebilir bir üniversite olmak için farklılığını ve gelişimini kararlılıkla sürdüren Ahi Evran Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı öğrenci sayısına ait bilgi veren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, “Üniversitemiz 2013-2014 eğitim-öğretim yılına Eylül ayının başında normal yerleştirmelerle öğrencilerimizi kaydetmiştik. 4 bin 500’e yakın bir tercih söz konusuydu. Tabi diğer üniversitelerde olduğu gibi bizim üniversitemizde de eksik kalan kontenjanlarımız vardı. Bu eksik kalan kontenjanlarımız içinde ek yerleştirme gerçekleştirildi. Ayın 9’u itibariyle onların kayıt işlemleri de tamamlandı. 600 civarında tercih söz konusu oldu üniversitemize. Böylece ek yerleştirmeleri de göz önüne aldığımızda 5 bine yakın yeni öğrenci üniversitemize geldi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir