Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, ‘Basın Bayramı’ dolayısıyla Kırşehir’de medya temsilcileri ile bir araya geldi.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen sohbette konuşan Saylam, ‘Kırşehir Fizik Tedavi alanında inşallah öncü bir il olacaktır’ dedi.
ahi-evran-rektor  Rektör Kudret Saylam medya temsilcilerinin sorularını cevaplandırıldığı iftar programında Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını ve yapılacak projeleri anlattı. Saylam, “Üniversitemiz bünyesinde yedi faal fakülte mevcut fakat henüz öğrenci almayan bölümlerimizde var. Merkez ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde 16 bin üzerinde öğrenci mevcut ve öğrenci sayımız gün geçtikçe artış gösteriyor.
Üniversite ekonomik, sosyal ve siyasal alanda Kırşehir’in gelişimi açısından çok önemli bir yer ediniyor. Hedefimiz üniversitenin şehre olan katkısını arttırarak Kırşehir’de bulunan bütün Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte bir olarak çalışarak birlikteliği sağlamak ve şehrin yapısına göre bölümler açarak öncü il olabilmek ve örnek gösterilmek” ifadelerini kullandı.
2011 yılı ekim ayından bu yana Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Kırşehir’de hizmet verdiğini söyleyen Rektör Saylam, “Bu alan üzerinde önemli atılımlar ve gayretimiz söz konusu Kırşehir’in termal özelliğini en iyi şekilde kullanarak bir ilki de başlatmak istiyoruz. Fizik Tedavi alanında yataklı hizmette veren birimimiz içerisinde inşallah Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticelenirse Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampus alanı içerisinde ‘Fizik Tedavi Hastanesi’ yapmayı düşünüyoruz. Gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdik. Yaşadığımız şehrin var olan kaynağını iyi kullanarak fizik tedavi alanında öncü il olma yolunda ilerlemekteyiz” şeklinde konuştu.
Yapılan sohbette Kırşehir’de en çok merak uyandıran Tıp Fakültesinin neden öğrenci almadığı ve eğitim verilmediği sorusu üzerine ise Rektör Kudret Saylam, ‘YÖK kararı ile tıp fakültesi için gerekli öğretim görevlilerini tamamladıktan sonra kendimiz eğitim vereceğiz’ şeklinde cevap verdi.
[color-box] – AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 16 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR
– REKTÖR KUDRET SAYLAM:
– “KIRŞEHİR’İ FİZİK TEDAVİ ALANINDA BİR ÖNCÜ İL YAPMAK İSTİYORUZ”[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir