Almanya’daki yangının ardından yeğenleri ve gelinlerinin cenazelerini defnetmek için Afyonkarahisar’a gelen amca Şenol Soykan, yangında Neo Nazi şüphesinin olmadığını söyledi.
Almanya’nın Backnang kentindeki yangın faciasında 7 çocuğuyla ölen Nazlı Özcan Soykan ve çocuklarının cenaze törenine katılmak için Kırşehir’den Afyonkarahisar’a gelen Nazlı Özcan Soykan’ın ikinci eşinin akrabaları, öğle saatlerinde İmaret Camii’ne getirilecek cenazeleri bekliyor.
neonazi  Yangında hayatını kaybeden çocukların amcası Şenol Özkan, cenazelerin defin yeri konusunda aile büyükleri ile bir araya gelerek, çocukların annelerinden ayrılmaması konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. Özkan, bu yönde devlet büyüklerinin de aynı karar verdiğini, bunu saygı duyarak cenazelerin Afyonkarahisar’da defnedilmesine karar verdiklerini belirtti.
Yangının oluş şekli ile ilgili Almanya’da bulunan amca çocuklarından bilgi aldıklarını kaydeden Şenol Soykan, şöyle konuştu: “Aldığımız bilgi, sabah 04,30’da yangın olmuş ve evde bulunan 8 kişi yanarak ölürken 2 kişi kurtulmuş. Bu olayın ardından sağolsun Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’ın girişimleri sonucu herhangi bir kuşkulu olayın olmadığı bilgisi verildi ve biz de bu bilgilerin ardından herhangi bir aksi olayın olmadığına kanaat getirdik.”
Şenol Soykan, 17 yaşındaki yeğenleri Halil İbrahim Soykan’ın iki ay önce Almanya’da Neo Naziler ile kavga etmesinin hatırlatılması ve bu olayla bağlantısının olup olmadığı sorusuna şöyle karşılık verdi: “İki ay önce böyle olay vardı ama bu sıradan bir olay, biliyorsunuz bu Neonaziler ile Türklerin bir geçimsizliğinin olduğu sürekli gündemde. Bu olayın o olayla bağlantılı olduğunu sanmıyorum. Yeğenimiz Halil İbrahim’in kavgasının bu olayla bağlantılı olduğunu düşünmüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir