Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da beş yıldır taksicilik yapan 4 çocuk babası Mustafa Dulkadir, ölümden döndü.
hollanda  Müşteri olarak arabasına aldığı 3 Hollandalı şahsın saldırısına uğrayan Dulkadir, başından aldığı darbeler sonrası kısa süreli bilinç kaybı yaşayarak, FU hastanesine kaldırıldı. 8 saat müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen taksici, olayın şokundan kurtulamıyor.
Amsterdam’da beş yıldır taksicilik yapan Kırşehirli Mustafa Dulkadir (48), geçtiğimiz hafta sonu müşteri olarak arabasına binen 3 kişinin saldırısına uğradı. Yol ücreti 16 euro 80 centi ödemek istemeyen Hollandalı müşterilerin elinden canını zor kurtaran Dulkadir, yaşadığı olayı şöyle anlattı:
“Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi sabahı, başkent Amsterdam’da işe çıkmıştım. Sabah saat 08.00 civarı arabama biri kadın olmak üzere üç Hollandalı müşteri binmişti. Onları gidecekleri yere götürdüğümde taksimetre ücret olarak 16 euro 80 cent yazdı. Ben de bu parayı kendilerinden talep ettiğimde itiraz edip, bana 10 euro vermek istediler. Ben de kabul etmedim. Daha sonra bana 20 euro uzattılar ve ben de kendilerine 3 euro 20 centi geri verdim. Onlar itirazlarını sürdürmeye devam ederken, ani bir şekilde yanımda oturan müşteri beni yumruklamaya başladı. Emniyet kemerim bağlı olduğu için saldırı anında ben ona hiçbir şey yapamadım. Sol kaşım açılmış kanlar içerisinde yere yığıldım. Olay yerinde bayılmışım. Gözümü Amsterdam FU Hastanesi’nde açtığımda ise, kaşıma 6 dikiş atılmış, vücudumun birçok yerinde ağrı ve sızı vardı. 8 saat müşahede altında tutulduktan sonra da taburcu edildim. Bana saldıranlar da zaten polise gidip teslim olmuşlar. Şimdi onlardan şikayetçiyim.”

“CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Olayın şokunu halen üstünden atamadığına vurgu yapan Dulkadir, “Geceleri gözüme uyku girmiyor. Şimdi evimde eski sağlığıma kavuşacağım günü bekliyorum. İnanın can güvenliğimiz yok, ne yapacağımızı şaşırdık. Müşteri istediği gibi bize saldırıyor, canımızı zor kurtarıyoruz. Ben bu olayı ucuz atlattığım için şükrediyorum. Ama yetkililerden de can güvenliğimiz konusunda yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşanan saldırı olayını duyan Türk taksiciler ise, Dulkadir’in evine akın ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yaşanan olayın tüm taksicileri üzdüğünü söyleyen Adem Atak, “Bu olay hepimizi çok korkuttu. Bizim başımıza da gelebilir. Can güvenliğimiz yok. Bir an önce can güvenliği istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir