Kırşehir’de ikamet eden ve Antalya’da 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında görme yeteneğini kaybeden Mustafa Kartal (35), yeni bulunan biyonik göz uygulaması ile görebileceğini fakat ameliyat masrafı olan 50 bin euro parayı bulamayacağını söyledi.
Kaza sonrasında yaşaması mucize olarak görülen Mustafa Kartal, gözlerini kaybetmesinin ardından önce nişanlısından ayrıldı, sonra dünyaya küstü. Aradan geçen 2 senede kendisini toparlayıp evlenen Kartal, Ayşe (10) ve Kemal (5) isimli 2 çocuk sahibi oldu.
Artık yaşamak için çocuklarına tutunup ayakta kaldığını kaydeden Kartal, “Onlar benim her şeyim. Yaşama sevinci, elim ve ayağım oldular. Artık tek istediğim şey çocuklarımı görebilmek. Hiç görmedim ben onları” dedi.
Araştırmalara başlayan ve dünyadaki göz tedavisi çalışmalarını yakından takip eden Kartal, 2007 yılında tanıştığı bir profesörün kendisi için uygun olan bir tedavinin bulunduğunu söylemesi ile heyecanlandı. Daha sonra ameliyat masraflarının 50 bin euro olduğunu öğrenen ve parayı bulamayacağını anlayan Kartal, umutsuzluğa düştü.
Kartal, gözlerinin vazifesini gördüğünü, görüntüyü alabildiğini ve sinirlere ilettiğini fakat sinirlerin görüntüyü beyne iletemediğini belirterek, “İstanbul’da tanıştığım profesör bana tek çarenin biyonik göz olduğunu söyledi. Gözler çıkarılacak, içine tırnak büyüklüğünde alet monte edilecek. Arkasına da kamera sistemi monte edilecek. O kamera sistemi sayesinde görüntü beyne iletilecek. O aletlerin maliyeti 50 bin euro civarında” diye konuştu.
“Maddi gücüm yok. Allah 2 tane pırıl pırıl evlat bağışladı. Daha onları görmedim. Allah lütufta bulunur, ihsanda bulunur, kullar vesile olur. Yavrularımı görmek de nasip kısmet olur. Tedavim şu an Amerika’da var ama gidebilecek durumum ve düzenim yok. Allah rızası için durumu iyi olan, hayırsever kardeşlerimden, ağabeylerimden yardım bekliyorum. Ameliyat masrafları 50 bin euro ve ben bu parayı ömrü hayatım boyumca ne biriktirebilirim ne görebilirim ne de bulabilirim” diyen Kartal, çocuklarını dünya gözüyle görmek istediğini söyledi.
Kartal’ın 10 yaşındaki kızı Ayşe de, “Gazi Osman Öztürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyim. Hayatta en çok babamın görebilmesini istiyorum. Babamın iyileşmesi için büyük miktarda para lazımmış. Eğer babam iyileşirse dünyanın en mutlu çocuğu ben olacağım” şeklinde konuştu.
– ÇOCUKLARINI GÖREBİLMESİNİN BEDELİ 50 BİN EURO
– 12 ÖNCE GÖZLERİNİ KAYBEDEN MUSTAFA KARTAL: “AHİR ÖMRÜMDE ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTİYORUM”
– KARTAL’IN 10 YAŞINDAKİ KIZI AYŞE: “BABAM GÖREBİLECEKMİŞ, O GÜN DÜNYANIN EN MUTLU ÇOCUĞU BEN OLACAĞIM”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir