Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, 22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yürüten sağlık çalışanlarımız için ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.
att  Acil Tıp Teknisyenlerinin (ATT), yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip bir mesleğin fertleri olarak Türkiye’nin dört bir yanında hizmet verdiklerini belirten Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, “ATT’ler her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen, yağmur çamur demeden imdat çığlıklarına yardım elini uzatıyor, her gün onlarca hayat kurtarıyorlar” dedi.
ATT’ler görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakarca yerine getirdiklerini ifade eden Yaşlı, “Son yıllarda sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişim, insanımızın daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlamasının yanında, ATT’lerimizin eğitim seviyesinin yükselmesi ve mesleğin profesyonelleşmesini de temin etmiştir. ATT adından anlaşılacağı üzere kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi daha birçok durumda da birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan ve gerektiğinde hastaneye ulaşmasını sağlayan sağlık personelidir.  Özveri ile hizmet eden tüm personelimizin 22-28 Mart ATT Haftası’nı kutluyorum ” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir