Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 93. yıldönümü kutlamaları Kırşehir Valiliği ek binası önünde düzenlenen törenle başladı.
ATATÜRK’ÜN KIRÞEHÝR’E GELÝÞÝNÝN 93. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI CUMHURÝYET HALK PARTÝSÝ KADIN KOLLARI ATANIN BÜSTÜNE KARANFÝL BIRAKTI  Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 93. yıldönümü kutlamaları Kırşehir Valiliği ek hizmet binası önünde yapılan törenle başladı. Törene Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Garnizon Komutanı Albay Türker Yılmaz ile birlikte çok sayıda idari ve mülki amir katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan program Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e geldiğinde halkı selamladığı Gazi Parkı alanında devam etti. Mustafa Kemal’in yolculuğu milli mücadele yolculuğu diyen Belediye Başkanı Bahçeci konuşmasında, “Farklılıklarımızla doğru olan hedefe gidelim.” dedi.
Bahçeci, “93 yıl önce Atatürk bu alanda Kırşehir’i ziyaret etti. Bu yolculuk Milli Mücadele yolculuğu idi. Kırşehir Atanın ve silah arkadaşlarının yanında olduğunu göstermiştir. Nereden geldiğimizi ve nereye doğru gitmekte olduğumuzu çok iyi tahlil etmeliyiz. O günlere baktığımızda verilen mücadelenin ne denli onurlu olduğunu iyi şekilde anlayabiliriz” şeklinde konuştu.
İnsanlığın çok büyük savaşlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak ise konuşmasında paşanın Kırşehir’de büyük bir coşku ile karşılandığını ifade etti. Çakacak, “Milli mücadele kararının uygulamaya konulmasının ardından birçok ilde geziler olmuş ve millet yapılan çalışmalar sonrasında tüm yurtta vatanseverliğini göstermiştir. Bizler için yokluk ve zorluklar karşısında gösterilen ve kazanılan kurtuluş savaşı destansı bir hikayedir.” diye konuştu.
Program öğrencilerin şiir okuması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e geldiğinde yaptıklarının anlatımı ile son buldu.
 

– ATATÜRK’ÜN KIRŞEHİR’E GELİŞİNİN 93. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI
– CUMHURİYET HALK PARTİSİ KADIN KOLLARI ATANIN BÜSTÜNE KARANFİL BIRAKTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir