Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydan düzenleme çalışmalarına başlandı.
cacabey  Proje kapsamında ilk olarak yer altı çarşısında bulunan eski havalandırma kanalları sökülerek otopark dahil yeni havalandırma sisteminin döşenmesi çalışmaları tamamlanacak. Projenin daha sonraki aşamalarında mevcut su fıskiyelerinin düzenlenmesi, meydandaki kaplamaların sökülüp farklı kotlarda belirlenen malzemelerle yenilerinin döşenmesi, peyzaj çalışmaları ve granit-traverten gibi özel taşlarla düzenlemeler yapılması yer alacak. Bunların yanı sıra bir adet kafetarya, bir adet umumi tuvalet, 14 adet dikdörtgen 1 adet yuvarlak havuz, yeni banklar ve aydınlatma sistemi ile yürüyüş yolları da yapılacak.
Cacabey Meydan düzenlemesi ile Kırşehir’in ilk ziyaret edilen yerlerinden biri olan Cacabey Medresesi etrafının daha modern bir görünüme sahip olacağını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Cacabey Meydan’ının hem şehrin merkezinde bulunan bir alan olması sebebiyle çok sayıda ziyaretçisi vardır. Kullanımdan kaynaklı zemin kaplamalarının yenileme çalışması gereken Cacabey Meydanı; çevre alanlarda da bütünlük oluşturması için mekansal genişleme ve yenileme çalışmasına ihtiyaç duyulmuştur” dedi.
Bahçeci, “Kırşehir’e yakışan modern bir meydan düzenlemesi çalışması yaklaşık 23 bin metrekarelik alanı kapsayacaktır. Yapılan çalışmalarla Cacabey Meydanı daha modern görünümlü bir meydan haline gelecek. Kırşehir’in hak ettiği bir hizmet daha gerçeğe dönüşecek” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir