Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Yetkiner hastalardan randevu sistemini daha etkin kullanmalarını istedi.
BAÞHEKÝM YETKÝNER RANDEVU SÝSTEMÝNÝN DAHA ETKÝN KULLANILMASINI ÝSTEDÝ  Başhekim Dr. Mehmet Yetkiner kış aylarında gribal enfeksiyonların arttığını, bu nedenle hastaneye gelen hasta oranında da yoğunluk meydana geldiğini belirterek, hastalardan randevu sistemini daha etkin bir şekilde kullanmalarını istedi.
Hasta sayısında ki yoğunluk nedeniyle randevu sistemini kullanmayan hastaların hastane koridorlarında uzun süre beklemek zorunda kaldığını ifade eden Yetkiner, bu durumun doktorların verimli çalışmasını da engellediğini dile getirdi.
Yetkiner “Bilindiği üzere pek çok Avrupa ülkesinde randevu sistemi yerleşmiş durumda. Genellikle bir hasta hekime giderken önceden randevu almakta ve hastaneye geldiğinde beklemeden muayene olabilmektedir. Ülkemizde de bu sistem 2009 yılından bu yana uygulanmakta. Hastalarımız Sağlık Bakanlığı’nın 182 nolu telefonunu arayarak ya da internetten başvuru yaparak gitmek istediği doktor için randevu talebini gerçekleştirebilir” dedi.
182 randevu hattı ile hem doktorun, dolayısıyla hastanenin işleyişinin artmakta olduğunu kaydeden Yetkiner, “Bu durumda zaman kaybı ortadan kalmaktadır. Bizim hastalardan isteğimiz bu sistemi daha etkin kullanarak hastaneye gelmeden önce mutlaka randevu almalarıdır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir