Vatandaşları yasadışı ilaç satışlarına karşı uyaran Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yetkiner,  “Doktor müsaadesi olmadan ilaç alınmasını tavsiye etmiyoruz. İnanç ve duygu sömürüsü yapanlara kanmayın” dedi.
  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yetkiner açıklamasında, “İlaçlar uzun yıllar laboratuar ortamlarında pek çok deneme aşamalarından geçiyor. Hayvan deneyleri ve gönüllüler üzerinde insanlarda denenerek fayda ve zarar etkinlikleri araştırılarak çok büyük masraflar yapılarak elde ediliyor. Bizde ki en büyük hatalardan birisi takviyeleri ilaç zannetmemiz. Gıda takviyeleri ilaç gibi adlandırılıyor. Doktor müsaadesi olmadan eczaneleri işin içerisine sokmadan bir takım maddeleri almak kişiler üzerinde bırakın yarar vermeyi zarar bile verebilir. Doktorların kullandığı ilaç veya takviyeler kesinlikle Sağlık Bakanlığı ile ilişkilendirilmesi gereken ilaçlar” şeklinde konuştu.
İnternet üzerinden yapılan ilanların hepsinin doğru olduğuna kanaat getirmenin doğru olmadığını belirten Yetkiner, “En büyük sıkıntılardan birisi özellikle kronik hastalığı olan hastalar maalesef bir anda mut görerek kulaktan dolma bilgilerle gidip halk arasında şarlatan olarak adlandırılan insanlardan hem inanç yönünde hem de maddi yönde destek aldıklarını sanmaktalar. Ne şartta olursa olsun duygu sömürüsüne kanmadan yararlanılmalı ve destek alınmalı” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir