Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 93. yıldönümünde, ‘Atatürk ve Milli Mücadelede Kırşehir’ konulu panel düzenlendi.
'ATATÜRK VE MÝLLÝ MÜCADELEDE KIRÞEHÝR' KONULU PANEL DÜZENLENDÝ  Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesinde düzenlenen panele Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Garnizon Komutanı Albay Türker Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam,  İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Program, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişi ve dönemin şartlarını anlatan slayt sunumu ile başladı. ‘Atatürk ve Milli Mücadelede Kırşehir’ konulu paneli Ahi Evran Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Özüçetin yönetti. Özüçetin açılış konuşmasında Milli Mücadele dönemine genel bir bakış ile ana başlıkları verdi. Özüçetin, “Birinci Dünya savaşı neticesinde imzalanan ateşkes ile birlikte acımasız bir işgal süreci başlar. İmparatorluk ikiye bölünmüş durumdadır. Birileri İngiliz Devletinin himayesinin kurtaracağına inanırken birileri bağımsızlık ister.” dedi.
Samsun’da başlayan hareketin genel özellikleri çizen Yrd. Doç. Dr. Bengül Bolat ise Mustafa Kemal’in ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini elbet bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’ sözleri ile anlatmak istediği ülküsünden söz etti. Bolat, “Kırşehir Milli Mücadele döneminde işgal altında olmamasına rağmen Milli Mücadele’ye en çok ve topyekun destek veren illerden birisidir. Milli Mücadele dönemini iyi analiz edebilmek için dönemin şartlarını çok iyi bilmek gerekir.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin ilgi ile izlediği panelde Kırşehir’e Mustafa Kemal’in geldiği andan itibaren yaptıklarını slayt eşliğinde Okutman Mahmut Seyfeli anlattı. Program öğrencilerle hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir