Türkçenin öncülerinden kabul edilen ve 13. yüzyılda Arapça ve Farsça’ya karşı bütün eserlerini Türkçe yazan Aşık Paşa, uluslararası şiir şöleni ile anıldı.
Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Şair ve Yazarlar Derneği’nin (KIYŞAD) ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni’ne yurt içinden ve yurt dışından 21 şair katıldı.
Kırşehir İLESAM temsilcisi Zübeyde Gökbulut’un açılış konuşmasının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Milletvekili Abdullah Çalışkan verdikleri ortak mesajda, “Aşıkpaşayı anlamak kadar onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak da çok önemlidir. Öğretmenler gününe denk gelen bir program olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir.” dediler.
Kırşehir’e geleli kısa bir zaman olmasına karşın bu toplumun değerlerine hayran kaldığını belirten Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ise yaptığı konuşmasında, ”Kırşehir’e geldiğim gün Aşıkpaşa’nın daha büyük bir organizasyonla tanıtılmasını söylemiştim. Umarım bundan sonraki kutlamalar daha geniş kapsamlı olur. Toplumun değerlerine verdiği önem gerçekten takdire şayan.” şeklinde konuştu.
Kura ile şairler eserlerini katılımcılara aktarırken her dört şairden sonra bir halk ozanı eserini seslendirdi.
Programda slayt halinde Kırşehir şiirini seslendiren AK Parti Milletvekili Abdullah  Çalışkan uzun süre alkış aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir