Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimciler Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen “Eğitim Çalıştayı” toplantısı gerçekleştirildi.
Daha önce Kırşehir’de yapılan ‘Eğitim Çalıştayı’ Toplantısı’nın Finali Aksaray’da gerçekleştirildi. Toplantıya Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, Cumhuriyet  Başsavcısı Taner Aksakal, İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ve eğitimciler katıldı. Aksaray başta olmak üzere Niğde, Kırşehir ve Konya illerinin katılımı ile gerçekleştirilen ‘Eğitim Çalıştayı’ Toplantısı’na eğitim alanında başarılı olan illerde ki iyi örnekler, bu örneklerin diğer illerde uygulanması değerlendirildi. Programda ayrıca iyi örnek uygulamalarda başarılı olanlar ödüllendirildi.
‘Eğitim Çalıştayı’nda konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Milli Eğitim Müdürlüğünde bulanan görevlilerin son bir yıldır yoğun bir çalışma sonucu bu gün sonuna gelindiğini belirterek, “Yine eğiteme gönül vermiş olan eğitimcilerden oluşan derneğimizle beraber milli eğitimdeki yönetici arkadaşlarımız özelikle Konya, Kırşehir ve Niğde illerinde bir yıl boyunca değişik çalıştaylar, toplantılar yaptılar. Orada milli eğitimdeki görevli arkadaşlarımızla çok yoğun bir mesai harcadılar. Sonuncusunu da diğer vilayetlerin katılımıyla büyük çaplı bir organizasyonla Aksaray’da gerçekleştiriyoruz. Aksaray’ın eğitimde şu anda bulunduğu noktanın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Elinde bulunan imkanların Aksaray’ın sahip olduğu imkanların eğitime daha iyi aktarılması halinde çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında bu günkünden daha başarılı olacağımızı düşündüğümüzden sıkıntılarımızı problemleri tespit edip bir durum tespiti yapıp bundan sonra nasıl bir yol alabileceğimizin mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Bu mücadeleyi verirken de tabii asıl bu mücadelenin kahramanları öğretmenlerimiz olacak. Eğitime gönül vermiş eğitimde hayatını feda etmiş eğitime hayatını adamış bu cefakar öğretmenlerimizi, fedakar öğretmenlerimizle Aksaray’ın bu gün bulunduğu eğitimin ve eğitimin gelmiş olduğu noktayı daha iyi yerlere taşıya bilmenin mücadelesini veriyoruz. İyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Çalıştayın faydalı olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yılların bu günden daha iyi bir seviyeyi göstereceğini düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

AKSARAY’DA YAPILMIŞ İLK ÇALIŞTAY
Çalıştaya katılan Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Acar, toplantının çok faydalı geçeceğini belirterek, “İller kendi durumlarını, kendi pozisyonlarını ortaya koyarak birbirleriyle mukayese etme imkanı bulacaklar. Güzel bir çıkış noktası. Bu vesileyle bölgesel olaraktan bu tür çalışmaların olmasında büyük fayda mülahaza ediyorum” diye konuştu.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Sorumlusu Mehmet Ali Ladikli, çağın eğitim ve iletişim çağı olduğuna dikkat çekerek, “Çağımız iletişim ve bilgi çağı. Biz bu gün burada bilgi paylaşımı için buradayız. Güzel örnekleri alıp kendi ilimizde uygulamak için buradayız. Eğitimin bir gönül işi olduğunu her platformda ifade ediyoruz. Amacımız hem görev yaptığımız ilimizde, hem de Türkiye’de bize yüklenen bu misyonu hakkıyla yerine getirmek. Çalıştayların asıl amacı biraz önce ifade ettiğim gibi bilgi paylaşımıdır. Yani Türkiye ve dünya çok hızlı bir gelişim içerisindedir. Güzel örnekleri paylaşmaya vesile olan bu tür çalıştaylardır. Biz bu gün burada misafir olarak bulunuyoruz. Bölge illerimiz yapmış olduğu güzel çalışmalardan istifade edeceğiz onları götürüp kendi ilerimizde uygulayacağız” şeklinde konuştu.
Niğde Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak ise bu tür çalıştayların geleceğin teminatı olan çocuklar açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu tip çalışmaların hem Anadolu olsun hem ülkemiz olsun geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ben farklı çalışmalarda buluşmak üzere diyorum” dedi.
Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Aksaray’a ilk geldiği günden beri neler yapılabileceği konusunda geniş çaplı çalışmalar ve araştırmalar yaptıklarını ifade ederek, “Neleri daha iyi yaparız, neleri yeni başlatmalıyız. Bu konu ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yaptık. Bu durum değerlendirmesi içerisinde çevre ilerin durumlarını gözden geçirdik. Bu gözden geçirme sırasında arkadaşlarla çalıştay organizasyonu başladı, böyle bir şeye karar verdik. Güzellikleri paylaşalım diye yakınımızdaki insanların yaptığı çevre illerde yapılan güzellikleri paylaşalım istedik. Bu güzellikleri ilimize getirelim istedik. Bu çalıştayı yaptığımız iller bize çok benzeyen iller. Buradan yola çıktık. Onların yaptığı güzellikler bizim kaçırdıklarımız ne diye başladık. Amerika’yı tekrar keşfetmeyelim dedik. Ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Bu çalıştayın öncülüğünü yaparak son noktayı da Aksaray’da koymak istedik. Çünkü bu güzelliklerin hepsini Aksaray’da Aksaraylıları ve çevre illerden gelecek müdürlerimize eğitimcilere sunalım istedik, onlarla paylaşalım istedik. Ve güzel bir çalışma oldu. Çevre illerin birlikteliği sıkıntıları paylaşması. Güzellikleri  paylaşması adına olumlu güzel bir çalıştay olduğunu düşünüyoruz ve Aksaray’da yapılmış ilk çalıştay eğitim çalıştayı bu bir başlangıçtı. Bundan sonra daha güzel çalıştayları hep beraber yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir