Kırşehir’de yapımına başlanan Ahilik Külliyesi için kaynak arayan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Müfit Göçen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) 7 milyon TL hibe destek alındığını ve 2 hafta içerisinde paranın teslim edileceğini söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, kaynak arayışları sırasında görüştükleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan destek sözü aldıklarını söyleyerek, “TOBB bünyesinde 2 milyon TL’lik bir destek çıkacaklardı. Sonraki görüşmelerimizde bu rakam 7 milyon TL’ye çıktı. Kırşehir tarihinin en büyük hibe desteğini elde ettik” dedi.
Kırşehir’in birçok yönü ile değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Göçen, “Kırşehir göç veren ve ekonomisi azalan bir il durumunda kurtulmalıdır. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirse bu durum tersine döner. Kırşehir, bilim, sanat, kültür, tarım ve hayvancılık konularında büyük değerlere sahip. Bu değerlerin en büyüğü ise Ahi Evran-ı Veli’dir. Ahilik Külliyesi projesi başladıktan sonra üzerimize düşen kaynak arayışında bu desteği bulduk. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Kırşehir heyeti ile birlikte yapılan arayışların ardından 3-4 defada oda olarak görüşme yaptık. İnşallah 2 hafta sonra para imza töreni ile teslim edilecek” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir