Kırşehir’de Ağalar Konağı yanında bulunan ve aynı adı taşıyan çeşme aslına uygun olarak restore edildi.
agalar-cesmesi  Kırşehir’in Kayabaşı Mahallesinde bulunan Ağalar Konağı yanındaki Ağalar Çeşmesi bulunduğu yerden konağın karşısına taşınarak restore edildi. Aslına uygun hale getirilen çeşme ile ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Gökgül, Ağalar çeşmesinin daha önce konağın hemen yanı başında bulunduğunu söyledi.
Gökgül, “Ağalar Konağına yakışan bir çeşme olduğu için konak ayrı düşünülemezdi. Dolayısıyla Konağın hemen karşısında bulunan arsanın çeşme için çok uygun olduğu düşünülerek oraya taşınmasına karar verildi. Çeşme daha önce bulunduğu yerde Müze Müdürlüğünce bir haftalık kazı çalışması sonucu rölövesi yapıldı. Çeşmenin rölövesi bittikten sonra projesi hazırlandı. Bu projeyi koruma kuruluna sunduk ve çeşme taşınarak son şekline büründü. Çeşmenin çevre düzeni de Kırşehir Belediyesi tarafından yapılacak” şeklinde konuştu.
Gökgül ayrıca, Kırşehir’de Kılıçlı köprüsüne benzer yerin altında kalmış çok önemli bir köprünün gün yüzüne çıkması için çalışmalarımıza başladıklarını ve yakın zamanda bu tarihi köprü ile ilgili çalışmaların başlayacağını ifade etti.

 

ANCAK LALE CAMİİ KAN AĞLIYOR ! 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir