Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C) kuruldu.
cemiyet  KIRGANAT-C Gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; herkesin bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan iletişim ve düşünce özgürlüğünü sağlamak amacı ile kuruldu.
Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti’nin Kurucu Yönetim Kurulu Sait Yanık, Soner Demirbaş, Halil Durukafa, Ferhat Yıldırım, Sait Uyar, Makbule Sarıyıldız ve Hilal Baran’dan oluşuyor.
Cemiyet yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Cemiyet ile araştırmalar yapmak; kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, kuruluş amacımızın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmeyi hedefliyoruz. Uluslararası faaliyette bulunarak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmayı önemsiyoruz” denildi.
Kırşehir’de faaliyet gösteren tüm gazete, radyo ve televizyon temsilcileri ve çalışanları da Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti’ne üye olmaya davet eden heyet, önümüzdeki günlerde medya mensuplarıyla istişarelere başlayacaklarını da bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir